CímlapPályázatokHírarchívumKapcsolat
2017. 06. 23. - Zoltán
Keresés az oldalon:
Zarándokok a Mária úton
2007. augusztus 21-én, kedden kora este érkeztek meg a Csákányos-pusztai turistaházhoz azok a zarándokok, akik most térképezik fel egy Mariazell – Csíksomlyó közötti zarándokút lehetséges állomásait. (+ képriport)

Zarándokok Csákányos-pusztán - fotó: Civilkd.hu2007. augusztus 21-én, kedden kora este érkeztek meg a Csákányos-pusztai turistaházhoz azok a zarándokok, akik most térképezik fel egy Mariazell – Csíksomlyó közötti zarándokút lehetséges állomásait.

Elhagyva Csákányos-pusztát, az átlagosan megtett napi 25-30 km-es szakaszok egyikén, augusztus 22-én, szerdán délután Mise Vértessomlón1 órakor érkeztek meg a zarándokok Vértessomlóra. A falu templománál Nagy László Tatabánya-bánhidai plébános fogadta a csapatot. A rövid ismerkedés után közös misén merítettek erőt az út folytatásához.

A Mária Út Egyesület tagjaiból álló csoport Budapestről indult el augusztus 17-én és szeptember 8-án, XVI. Benedek pápa látogatásának időpontjára kívánja elérni az Ausztriában található mariazell-i Mária-kegyhelyet. Mint ismeretes, Bencsik János tatabányai polgármester a megyeszékhelyről Csíksomlyóig tartó zarándokútja után kezdeményezte egy Mariazell – Csíksomlyó közötti "Mária zarándokút" kiépítését, s maga is alapító tagja a Mária Út Egyesületnek.

A Mária út az elképzelések szerint mintegy 1400 kilométer hosszú gyalogos és kerékpáros zarándokút lesz az indulási pont és a végállomás között. Az utat vagy annak kisebb szakaszait bármely irányban, egyénileg vagy csoportosan is be lehet majd járni, a tervezett útjelzésekre és térképes útikalauzra támaszkodva, az ajánlott szálláshelyek igénybevételével. Az alapítók úgy látják, hogy a mostani világban egyre többen keresik a testi-lelki felüdülést.

Ennek legtermészetesebb módja: kiszakadni a mindennapokból és útra kelni. Az út belső utunkká is válik - egy hosszabb zarándoklatról életre szóló élményekkel, lelkileg megújulva térhetünk haza – vallják. Azt mondják, hogy a zarándokutak kiemelkedő és fokozódó jelentőségűek a világban. A keresztény kultúrkörben sok tízmillió embert vonzanak évente. Magyarok is egyre többen járják Nyugat-Európa híres zarándokútjait.

De miért is utaznánk el mindig ilyen messzire, ha itthon is lehet zarándokolni? – teszik fel a kérdést a zarándokok, akik továbbhaladva többek között Majkot, Oroszlányt és Csatkát is érintették, érintik Komárom-Esztergom megyében, majd Zirc, Bakonybél, Attyapuszta, Celldömölk, Vát-Szentkút, Csepreg, Horvátzsidány, Rattersdorf, Maria-Schutz, és végül Mariazell következik.

"Minden zarándoklépés jobbá teszi a világot."

Kérjük, tekintsék meg képriportunkat.

Linkajánló:
www.mariaut.hu
www.mariaradio.hu
www.ifjusagizarandoklat.hu
www.mariazell2007.at
www.turistautak.hu
www.vallasiturizmus.lap.hu

Kapcsolódó anyagok

Mária út
 
CsillagNET Internet Iroda Címlap | Pályázatok | Naptár | Címlisták | Fórum | Archívum