CímlapPályázatokHírarchívumKapcsolat
2017. 06. 23. - Zoltán
Keresés az oldalon:
Döntöttek a Mária út projektjének előkészítéséről
A Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Tanács tagjai 2008. március 12-én elfogadták a 2007. évi költségvetéséről szóló beszámolót és a 2008. évi költségvetését. Döntöttek a megyén áthaladó Mária Út projektjének előkészítéséről is.

A Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Tanács újfajta szerepvállalásának egyik példája, hogy konzorciális partnerként kíván részt venni a Mariazelltől Csíksomlyóig tartó, Mária kegyhelyeket összekötő zarándokút projekt előkészítésében és megvalósításának I. ütemében. A tematikus turisztikai projektet megismerve a tanács úgy döntött, hogy az érintett kistelepülések önerős hozzájárulását 2,5 millió Ft támogatással részben vagy egészben, de "kiváltja". Az út I. üteme megyénkben Csatka, Súr, Vértesszentkereszt, Oroszlány, Majk, Vértessomló, Szárliget, Tarján, Héreg, Bajót-Péliföldszentkereszt, Tokod, Dorog, Esztergom és Pilismarót érintésével halad majd.

Első lépcsőben megtörténik az útvonaltervezés, a vonzerők felmérése, adatgyűjtés, útvonal szolgáltatások feltérképezése, egységes informatikai adatbázis létrehozása, engedélyeztetések, az útvonal járhatóságának fejlesztése, pihenőhelyek, információs táblák stb. megtervezése, kihelyezése. A működtetéshez szükséges szervezeti infrastruktúra kiépítése, marketing eszközök megtervezése, részbeni megvalósítása. A projekt révén növekedik a környék turisztikai kínálata, a turisztikai szolgáltatások köre és kihasználtsága bővülhet, a zarándokhelyek mellett bemutathatóvá válnak a természeti, épített és kulturális értékek is.


Mint korábban beszámoltunk már, Tatabánya és térsége is csatlakozott azon kezdeményezéshez, melynek célja egy 350 kilométeres zarándokútvonalat kialakítása a térség Mária-kegyhelyeit követve. A Mariazell és Csíksomlyó között kiépítendő Mária út egyik előképe Bencsik János Tatabánya polgármesterének gyalogos zarándoklata volt Tatabányáról Csíksomlyóra. Az útvonal egy részén már az úgynevezett munka-zarándoklat során feltérképezték a lehetőségeket a Mária Út Egyesület önkéntesei.

forrás: KEMOH, MTI, Civilkd.hu

Korábbi cikkünk itt olvasható.

Kapcsolódó anyagok

Zarándokok a Mária úton
Gyalog Budapestről Mariazellbe
A Mária Út - az ötlettől a megvalósulásig
Kiépülhet a 350 kilométeres zarándokút
Mária út
 
CsillagNET Internet Iroda Címlap | Pályázatok | Naptár | Címlisták | Fórum | Archívum